Over mij

In mijn privéleven maar ook professioneel heb ik al snel gemerkt dat ik deel uitmaak van verschillende culturen: Franstalig-Nederlandstalig, Afrikaans-Europees, Europees-Latijns-Amerikaans, links-rechts, arm-rijk, katholiek-vrijdenkend, stedelijk-ruraal,… Ik leerde leven met nieuwsgierigheid op de kruising van culturen, waar conflicten en vrijgevigheid te dikwijls uit balans zijn. Met passie en tederheid ontdekte en onderzocht ik telkens nieuwe deelidentiteiten, tussen de welke ik regelmatig e- en immigreerde.

Ik groeide op in een wereld waar de diverse talen (net zoals de natuur, de muziek en de kunst) magische sleutels werden. Sleutels om de wereld van de ‘ander’ of om mijn eigen ‘andere’ wereld te kunnen betreden.

Ik leerde dromen, spelen, communiceren, lachen en liefhebben in verschillende talen en mentaliteiten … niet altijd met hetzelfde resultaat maar wel altijd met dezelfde nieuwsgierigheid en aandacht.

Mijn passie om de ander en mezelf te ontdekken verklaart in mijn aanbod de focus op taal-leren, taalvaardigheid, interculturele competentie en communicatie; om elke dag beter in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

 

mcg

Marie-Claude Gevaert

Mijn CV